Skip Navigation LinksKPKD-Baskanın-Mesaji

KPKD Başkanın Mesaji

Şifa Çolakoğlu
KPKD Başkanı

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği ortaklığı ile bu yıl 3-7 Kasım 2023 tarihlerinde üçüncüsü gerçekleştirilecek Gülsin Onay Piyano Festivali'ne ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği olarak Otello Çoksesli Korosu ile başlayan müzik yolculuğumuz, 2014 yılında dernekleşerek daha kurumsal yapıya dönüşerek sanat etkinliklerinde çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde birçok konser,yarışma ve festivaller organize ederek müzik sanatına katkılar yapmaktayız.

Derneğimize 5 yıl önce kattığımız Ada Işığı Çocuk Korosu ve derneğimize geçtiğimiz yıl katılan Ada Işığı Gençlik Vokal Topluluğu ile birlikte büyüyen ailemizle  2021 yılında KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürlüğü  ve birçok kurum kuruluş katkıları ile Ada Işığı Çocuk Korosu'nun Kıbrıs Konulu Çocuk Şarkıları albümü ile Otello Çoksesli Korosu'nun seslendirdiği 10 Kıbrıs Halk Türküsü'nün yer aldığı Otello'nun Rüyası adlı koro albümünü müzik dünyasına kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

2019 Yılında İspanya'nın Lloret de Mar şehrinde gerçekleştirilen  "International Choir Festival And Competition Canco Mediterrania Barcelona, Lloret De Mar" a katılarak silver diploma ödülünü kazanmıştır.

2023 Yılında Fransa'nın Toulon şehrinde gerçekleştirilen uluslararası koro festivaline katılarak ülkesini temsil etmiştir.

Kıbrıs Polifonik Korolar  Derneği olarak gerek Gazimağusa Belediyesi gerekse Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile 2014'ten bu yana  KKTC Uluslararası  Korolar Festivali'ni ülkemiz ve şehrimizde gerçekleştirmekten de mutluluk duymaktayız.

Bu yıl üçüncüsünü Doğu Akdeniz Üniveristesi işbirliği ile gerçekleştireceğimiz Gülsin Onay Piyano Festivali'ne katılacak olan Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay'a başta olmak üzere, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör V. Prof.Dr. Mustafa Tümer'e, Doğu Akdeniz Üniversitesi ailesine, Derneğimiz yönetim kurulu üyelerine, piyanist Atakan Sarı'ya ve organizasyonda görev alan şeflerimiz Erkan Dağlı,Rana Uluçay ve  YK üyemiz Esra Uluçaylı'ya sonsuz teşekkürlerimi iletirim.

Şifa Çolakoğlu
Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği