Skip Navigation LinksRauf-Kasımov

Rauf Kasımov

Rauf  Kasimov     28 Ekim 1954 de Bakü'de doğdu. 1978 de Bakü Devlet Konservatuvarından üstün dereceyle konser piyanisti  olarak mezun oldu. 1980 yılında aynı konservatuvarda doktorasını tamamladı. 1980 – 1991 yılında Bakü konservatuvarında piyano hocası olarak çalışırken aynı zamanda     1985-1987 yıllarında Moskova'da  Tchaikosky Konservatuvarı piyano bölüm başkanı dünyaca ünlü piyano eğitimcisi Prof. Dorensky'nin asistanlığını yaptı. Kasimov Rusya'nın pek çok kentinde, Azerbeycan' da, İspanya'da ve Bulgaristan'da katıldığı yarışmalarda pekçok Birincilik ödülü kazandı ve bu ülkelerde konserler verdi. Türkiye ve Irak çalıştığı ve konser verdiği ülkeler arasında. Kıbrıs'ta Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Bellapais Müzik  Festivallerinde,  pekçok konser ve etkinlikte yer aldı. Son olarak 18. Uluslararası  Bellapais İlkbahar Müzik Festivalinde Cumhurbaşkanlığı  Senfoni  Orkestrası eşliğinde solist olarak Bach'ın Re minör Piyano Konçertosunu seslendirdi.

2005 yılından beri yaşamını Kuzey Kıbrıs'ta  piyano hocası olarak sürdüren Rauf Kasimov, öğrencilerini yarışmalara, müzik sınavlarına ve konservatuvara hazırlıyor. Kıbrıs'ta yetiştirdiği öğrencilerin  uluslararası  piyano yarışmalarında kazandıkları  40 dan fazla ödülü var.   Öğrencileri  İngiltere, Avrupa, Amerika ve Türkiye' deki konservatuvar ve müzik okullarında piyano eğitimi alıyor.

Rauf Kasimov'un  aynı zamanda kendi besteleri, özel bir müzik sitesi olan Song Tree'de ve YouTube'de  çok sayıda kaydı ve jazz tarzı çalışmaları var.