Skip Navigation LinksDAU-Rektorunun-Mesaji

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rekör'ünün Mesajı

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği ortaklığı ile bu yıl 3-7 Kasım 2023 tarihlerinde üçüncüsü gerçekleştirilecek Gülsin Onay Piyano Festivali'ne katkıda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yasayla kurulmuş ilk devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi, 44 yılda yalnızca adamızın ve Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın da önde gelen eğitim kurumlarından biri haline gelmiştir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, bir devlet üniversitesi olarak kaliteli eğitim ve araştırmanın yanında, topluma hizmet noktasında da öncü bir rol üstlenmiştir. Üniversitemiz, toplumumuzun vazgeçilemez bir parçası olan sanata her zaman önem vermiş ve adamızda sanatın gelişimi için pek çok çalışmaya ve iş birliklerine imza atmıştır. Bu bağlamda, 3. Gülsin Onay Piyano Festivali'ne katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duymaktayız. Türkiye'nin önemli piyano sanatçılarından biri olan Gülsin Onay, yeteneğiyle tüm dünyada tanınan bir piyanist haline gelmiştir. Kendisini burada ağırlayacak ve dinleme imkanı bulacak olmaktan dolayı heyecan duymaktayız. Festivale Eğitim Fakültemiz ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümümüz aktif olarak katkı koyacaktır. Festival sonunda ise, ünlü Piyanist Gülsin Onay, kapanış konserinde solo resital vererek bizleri ve gençlerimizi önemli bir müzik ziyafetiyle buluşturacaktır.

3. Gülsin Onay Piyano Festivali'nin gerçekleşmesinde emeği geçen organizasyon ekibine, tüm çalışanlarımıza ve festivalimize katılarak bizleri onurlandıracak olan sanatçılarımıza teşekkür ederim. 2023 Kasım ayında festivalimizde tüm sanatseverlerle buluşmak dileğiyle.

Prof. Dr. Hasan Kılıç