Skip Navigation LinksYarisma-Jurisi0831-3489

Yarışma Jürisi

Hande Dalkılıç (Jüri Başkanı)

Ankara'da doğan sanatçı ilk piyano derslerini özel olarak Prof. Güherdal Karamanoğlu Çakırsoy'dan aldı. 1989'da akademik müzik eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde başlayarak erken yaşlarda olgunlaşmaya ve seçkinleşmeye başlayan müzikal formasyonunu sanatta yeterlik (doktora) düzeyine kadar bu fakültede Prof. Ersin Onay ile geliştirdi. Bu süreçte ve sonrasında György Sandor, Sebastian Benda, ve  Prof. Georg Sava gibi önemli piyanist-pedagoglarla çalışıp müzik fikirleri paylaştı. 

Dalkılıç, eğitimi süresince Ahmed Adnan Saygun'un eserlerine ağırlık verdi. Bestecinin birçok piyano eserini repertuarına aldı, seslendirdi. Bu çerçevede, Saygun'un solo piyano eserlerinden oluşan ve bestecinin 1990 yılındaki ölümünden önce tamamladığı son eseri Op.76 Piyano Sonatı'nın ilk seslendirmesini de içeren CD kaydı 2000 yılı başında BMP etiketiyle yayınlandı. Hande Dalkılıç'ın ayrıca editörlüğünü yaptığı el yazması olan Saygun op.76 Sonatı'nın nota basımı Peer Music Classical yayınevi (Hamburg) tarafından gerçekleştirildi. Saygun'un 100. doğum yılı olan 2007'de BMP tarafından yeni bir kapak ve kitapçıkla ikinci kez basılan CD'sinin yanı sıra sanatçı, yine A. A.  Saygun'un  Op.34, 1. Piyano Konçertosu'nu (BMP), Muammer Sun'un ilk kez bir CD'de  seslendirilen piyano solo için dört defterden oluşan “Yurt Renkleri" Albümünü (BMP ve KALAN), Cemal Reşit Rey'in Piyano ve Orkestra için “Bir İstanbul Türküsü üzerine Çeşitlemeleri"ni, Ulvi Cemal Erkin'in tüm solo piyano eserlerini (KALAN), Çetin Işıközlü'nün  solo piyano için yazdığı ve Hande Dalkılıç'a ithaf ettiği Doğu Anadolu bölgemize ait türkülerden oluşan albümünü (KALAN) kaydetmiştir. Dalkılıç'ın dünya prömiyerini yaptığı Saygun'un Op.76 Piyano Sonatı ve diğer kayıtlarında olduğu gibi Türk bestecilerinin bazı yapıtlarının ilk icralarını gerçekleştirmesi onun özenle biçimlediği mesleki çizgisinin bilinçli yönelimine işaret etmektedir.


2019 Şubat ayında  KALAN Müzik etiketiyle çıkan yeni albümü “My Favorite Romantics" sanatçının en çok sevdiği ve konserlerinde sıkça icra ettiği Romantik dönemin temsilcileri Chopin, Liszt ve Gottschalk'ın bazı eserlerinden oluşmaktadır.        

Hande Dalkılıç, yurt içinde ve yurt dışında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ,Estonya, Etiyopya, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Kenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Letonya, Malta, Mısır, Norveç, Pakistan, Polonya, Romanya, Tunus, Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerde yaptığı solo resitaller ve  oda müziği konserlerinin yanı sıra  Camerata Salzburg'un da içlerinde yer aldığı yabancı orkestralar ile Türkiye'deki tüm devlet senfoni orkestraları ve özel orkestralarla konserler gerçekleştirmiş, özellikle  konser programlarında Türk bestecilerinin eserlerinin de yer almasına özen göstermiştir.

Sanatçının katıldığı bazı önemli festivaller arasında 34. Uluslararası Sofya Müzik Festivali, Uluslararası Kartaca Festivali (Tunus 2002), 18. 22. 27. ve 33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 5. Uluslararası Antalya Piyano Festivali,  9. Ve 14. Uluslararası Bellapais Festivali ( K.K.T.C.), D-Marin Turgutreis 5. Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 30.Uluslararası "Sarajevo Winter Festival", “Piano Echos" 14.Uluslararası  Monferrato Piyano Festivali (İtalya), 11. Uluslararası Talin Oda Müziği Festivali,

5. Uluslararası “Marile Serate Musicale" Oda Müziği Festivali, (Romanya) ve 52. Uluslararası Dimitria Festivali (Selanik-Yunanistan) ve Uluslararası Orpheus Müzik Akademisi Festivali ve Yaz Okulu (Viyana) yer almaktadır. 

Hande Dalkılıç, Mart 2006'da doçent unvanını almış, Kasım 2013'de  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı'na profesör unvanıyla atanmış ve 2023 yılında Piyano Anasanat Dalı başkanlığı görevini üstelenmiştir. Aynı zamanda EPTA (European Piano Teachers Association) Türkiye temsilcisi olan sanatçı solistlik kariyerini yurt içinde ve yurt dışında yaptığı resital ve konserlerle birlikte radyo ve TV yayınlarıyla sürdürmektedir. 
http://handedalkilic.com

Tayfun İlhan

Tayfun İlhan 

Barok dönem solo ve oda müziği eserlerinden modern dönem eserlerine uzanan geniş bir repertuvara sahip olan İlhan, kuşağının önemli piyanistleri arasında kabul edilmektedir. 1987 yılında İzmir'de doğan sanatçı müzik eğitimine Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başlamıştır. 2005 yılında eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Prof. Hande Dalkılıç'ın sınıfında devam etmiştir ve şeref derecesiyle mezun olmuştur. 2015 yılında Yüksek Lisans çalışmalarını, 2019 yılında ise Sanatta Yeterlik çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda Dr. Öğr. Üyesi Oya Ünler Bayka ile tamamlamıştır. 

Öğrenim yılları boyunca Hüseyin Sermet, Oxana Yablonskaya, Pamela Mia Paul, Boris Berezovsky, Gerald Fauth, Jozsef Balog, Alexander Rudin, Martha Gulyas, Lucas David, Ruşen Güneş ve Özgür Aydın gibi müzisyenlerle çalışmıştır.

Klasik Keyifler Müzik Festivali, Bilkent Gitar Günleri, Yasar Üniversitesi Oda Müziği Günleri, Sesin Yolculuğu, Çanakkale Troia Festivali, Bilkent Müzik Günleri, Uluslararası İznik Viyola kampı, İş Sanat Parlayan Yıldızlar Serisi, Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu gibi birçok ulusal ve uluslararası festivale katılıp konserler vermiştir. Birlikte sahne aldığı müzisyenler arasında Tatjana Masurenko, Ellen Jewett ve Özcan Ulucan gibi isimler bulunmaktadır.

2016 yılında Eskişehir Senfoni Orkestrasıyla şef Işın Metin yönetiminde W. A. Mozart'ın 21. Piyano Konçertosu'nu seslendirmiştir. İlhan aktif konser kariyerine resital, oda müziği ve radyo konserleriyle devam etmektedir. Flüt sanatçısı Cem Önertürk ile birlikte oluşturdukları flüt-piyano ikilisi olarak Türkiye'nin dört bir yanına gitmekte burada gerçekleştirdikleri ustalık sınıfları ile genç sanatçılara destek olmaktadırlar.

2015-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' nda öğretim görevlisi olarak çalışan İlhan, 2018 yılından 2021 yılına kadar Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştr.

2021 yılında Doçent unvanı alarak; bu kurumda çalışmaya devam etmektedir.

Maka Rothery

Maka Rothery 

Maka Rothery 1977 yılında Tiflis Gürcistan'da doğdu. Müziğe 7 yaşında Tiflis Müzik Akademesi'nde başlayan Maka Rothery, ilk resitalini 11 yaşında verdi. 12 yaşında ise Gürcistan Senfoni Orkestrası'nda performans sergiledi. 1992 yılında Moskova'da düzenlenen “New Names" adlı yarışmaya katıldı. 1995 yılında ise İtalya'da gerçeklesen piyano yarışmasına katıldı. 1997 yılında Devlet Konservatuarı'na girerek Prof.Revaz Tavadze ile birlikte çalışma imkânı buldu ve “The Best Virtuosi of Chopin Etudes" yarışmasında özel ödül almaya hak kazandı. Bununla birlikte Gürcistan Milli Yarışması'nda da özel ödül kazandı. Gürcistan Devlet Konservatuarı'ndan 2002 yılında mezun olduktan sonra Gürcü piyanist, Kafkas ülkelerinin yanı sıra Avrupa,nın çeşitli Ülkelerinde resitaller verdi. 


KKTC'ye 2002 yılında gelen Maka Rothery, ilk resitalini 2003 yılında Bellapais Manastırı'nda verdi.2004 yılında KKCT Devlet Senfoni Orkestrası'nda birlikte çaldı. Yine 2004 yılında 2ci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali'ne katılarak İzmir Bayanlar Senfoni Orkestrası ile birlikte eserler icra etti. 2009 yılında piyanist Pro-Cancer Araştırma Derneği yararına Londra'da resital verdi. Bunun yanı sıra Rothery, bir çok hayır kurumu yarasına resitaller verdi.2004-2007 yılları arasında Lefkoşa Müzik Eğitimi Merkezi'nde piyano öğretmeni ve piyanist olarak çalıştı. 2007-2011 yılları arasında DAÜ Müzik Bölümü'nde Piyano Eğitmeni ve eşlikçi olarak görev yaptı. 2012-2015 yılları arasında Ingiltere'de “Ipswich Music and Drama Academy" sinde piyanist ve piyano öğretmeni olarak çalıştı. 2015 yılından itibaren Doğu Akdeniz Universitesinde, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Programında Uzman olarak çalışmaktadır.   

Eser Öktem


1990 yılında Lefkoşa'da dünyaya geldi. Piyano eğitimine 10 yaşında özel dersler alarak başladı. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını birincilikle kazanarak, bu okulda Prof. Dr. Semra Kartal ile çalışmaya başladı. Kısa sürede üstün öğrenme ve çalma yeteneğinin fark edilmesi üzerine "Harika Çocuk" ünvanı aldı ve 45/1983 sayılı "Üstün Yetenekli Çocukların Devlet Tarafından Yetiştirilmesi" yasası kapsamına alınarak, eğitim hayatı boyunca K.K.T.C. Devleti himayelerinde yetiştirildi.  

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Prof. Kamuran Gündemir ve Prof. Dr. Ersin Onay, Manchester Chetham's School of Music'te Murray McLachlan ve Londra'da Royal College of Music'te Kevin Kenner gibi ünlü piyanist ve pedagoglar ile çalıştı.

Kathryn Stott, Fazıl Say, Gülsin Onay, Marcella Crudeli, Alberto Portugheis, Boris Berman, Cyrpien Katsaris, Konrad Richter, Hüseyin Sermet, İbrahim Yazıcı, Emre Şen, David Dolan, Helen Krizos, Francesco Libetta ve Konstanze Eickhorst gibi dünya çapında sanatçıların ustalık sınıflarına kabul edilerek bu sanatçıların hayranlığını kazandı.

Eser Öktem, 14 yaşında başladığı konser kariyerinde İngiltere'de Londra Steinway Hall, Manchester Whitely Hall ve Baronial Hall'da, Fransa'da Paris St. George Anglican Church ve Maisons Laffitte'de, Rusya'da  Moskova Ovstrovsky Hall'da, İsviçre'de Zürih Üniversitesi'nde, Türkiye'de  Ankara, Bursa, İzmir, Bodrum, Mersin, Tekirdağ ve Safranbolu'da, K.K.T.C.'de  Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa'da, Güney Kıbrıs'ta Lefkoşa, Larnaka ve Limasol'da çok sayıda uluslararası festivale davet edildi ve buralarda çok sayıda resital ve oda müziği konserleri verdi.

Nürnberg Müsik Hochschule Senfoni Orkestrası, Zürich Akademik Senfoni Orkestrası , Bursa Devlet Senfoni Okrestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Güney Kıbrıs Senfoni Orkestrası gibi senfoni orkestraları eşliğinde turnelere çıkarak Prof. Burkhard Rempe, Martin Lukas Meister, Jose Ferreira, Agis Ionnides, Naci Özgüç, Ali Hoca gibi orkestra şefleriyle solist olarak piyano edebiyatının farklı dönemlerinden piyano konçertoları seslendirdi.

Konser kariyerininin yanında 2014-2018 yılları arasında Ankara'da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim üyeliği ve Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak da görev yapan Eser Öktem, çalışmalarını 2018 yılından beri K.K.T.C.'de sürdürmekte, yurtiçi ve yurtdışında konserler vermektedir.

Atakan Sarı

Atakan Sarı 

İzmir'de dünyaya gelen Atakan Sarı ilk piyano derslerini babası Mahmut Sarı'dan aldı. Can Çoker ile çalıştığı yıllarda Kültür Bakanlığı piyano yarışmasında kategorisinde birinci oldu. Martin Berkofsky'nin Türkiye turnesinde tanıştığı Atakan Sarı sonraki yıllarda kendisinin öğrencisi ve asistanı oldu. Üniversite eğitimini tam burslu olarak, iki yıl gibi kısa bir sürede tamamladığı Manhattan School of Music'de Solomon Mikowsky ile tamamladı. Carnegie Hall seçmelerini kazanarak ilk büyük New York konserini yaptı. 

Amerikalı besteci Alan Hovhanness'in Berkofsky için bestelediği 2 piyano ve orkestra için konçertosunu kaydetmek üzere Moskova, Mosfilm stüdyolarına gitti, CD'nin olumlu tepkiler alması üzerine bu eserin prömiyeri için birer yıl ara ile önce Moskova Çaykovski ardından Erivan Haçaturyan salonlarına davet edilerek bu salonlarda konser veren ilk Türk müzisyen oldu. 2006-2009 yılları arasında New York'ta Cornell Üniversitesi ve İthaca College'de piyano, oda müziği ve Türk müziği dersleri verdi. Roberto Prosseda ve Martin Berkofsky ile beraber Beethoven'ın piyano sonatlarından oluşan bir albümü kanser hastaları yararına yayınladı. Kanada'dan Çin'e pek çok ülkede solo ve orkestra eşliğinde konserler vermiş olup bu yıl içerisinde ressam-yazar Ümit İnatçı'nın şiirlerinden oluşan 8 parçayı tenor Can Tufan ile bestelemiş ve Kırlangıç adıyla yayınlamıştır. Halen Kıbrıs'ta yaşamakta, hem Doğu Akdeniz Üniversitesinde dersler vermekte hem de konser yaşamına devam etmektedir.  


DAÜ Web Siteleri